Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ekonomisti Michelle Meyer ve stratejistler Ian Gordon ile Mark Cabana, FOMC'nin açıklaması ve Yellen'in Çarşamba günkü basın açıklamasının, kurumun Aralık'ta faiz artırımı ana senaryosuyla büyük oranda örtüştüğünü söyledi.

BofAML notunda, ABD ekonomisinin Aralık ayına kadar bir şok yaşamaması durumunda Aralık ayında faiz artırımı beklentisinin gerçekleşeceği savunuldu.

BofAML ekonomistleri bu yılın ardından yılda 2 kez faiz artırımı beklediklerini, ancak Fed'in 2016 sonrasında daha yavaş bir faiz artırım yolu izleme riskinin de bulunduğunu belirtti.

Meyer, Gordon ve Cabana, "risklerin dengelendiğine" dair değerlendirmenin Fed'in gelecek toplantılarından birinde faiz artırması için "önemli bir adım" olduğunu söyledi. BofAML ekonomistleri bu ifadelerin "geçen yılın oyun planından bir sayfa" olduğunu savundu.

BofAML, Çarşamba günkü FOMC toplantısı sonucunun doları destekleyeceğini, ve aşağı yönlü potansiyelin kısıtlı olduğunu ancak, "noktasal grafik" tahminlerinin öngördüğü daha yavaş sıkılaştırmanın ABD dolarında yukarı yönlü potansiyeli de bir ölçüde kısıtlayacağını kaydetti.

Bank of America ekonomistlerine göre, piyasalar seçim öncesinde yakın dönemde Fed'in atması muhtemel adımları kayda değer bir biçimde fiyatlamakta isteksiz, ve seçimlere kadar bu trendin sürmesi bekleniyor.