Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası, 2. kez DJSI'ın Gelişmekte Olan Piyasalar kategorisinde yer alan tek Türk şirketi oldu. 2014'te BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ve BIST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer almaya hak kazanan Garanti, geçen yıl ilk kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil olmuştu.

Kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren saygın platformlardan biri olan DJSI, uluslararası yatırımcıların baz aldıkları önemli bir gösterge özelliğini taşıyor. Şirketler, etik hususlar, yönetişim, finansman faaliyetleri, tüm değer zincirindeki çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri ile insan ve çalışan hakları gibi konularda puanlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası'nın faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilirlik yaklaşımımızla, bu konuda elde edilebilecek en önemli başarılardan birine yeniden ulaşmış olmaktan mutluyuz. 2015 yılında gelişmekte olan piyasalar kategorisinde en iyilerle yarışarak, Türkiye'den DJSI'da yer alan tek şirket olduk.

Her yıl zorlaşan kriterlere ve değerlendirme sürecine rağmen, 2016'da tekrar endekste yer almaya hak kazanan tek Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarının, paydaşlarımız nezdinde de önemli bir değer ifade ettiğine inanıyoruz. Sürdürülebilirliği Garanti kültürünün içine entegre etmiş ve Türkiye'de bu alanda öncü bir kurum olarak, topluma ve çevreye değer katmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

AA