Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ING Groep NV, maliyetlerini azaltmak için Belçika ve Hollanda'da önümüzdeki beş yıl içerisinde yaklaşık 5,800 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Banka tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre ING'nin yıllık maliyetlerinden yaklaşık 900 milyon euro (1 milyar dolar) tasarruf etmesi bekleniyor. Aynı zamanda banka, dijital teknolojiye 800 milyon euro yatırım yapacak. Haziran sonu itibariyle 51,833 çalışanı bulunan bankanınHollanda'da 2,300 kişiyi ve Belçika'da 3,500 kişiyi işten çıkarması bekleniyor. Bankanın açıklamasına göre söz konusu durumdan toplam 7,000 çalışan etkilenecek.

Ekim 2013'te göreve gelen banka CEO'su Ralph Hamers, personel ve şube masraflarını azaltmak için finansal teknolojilere yatırım yapıyor. Öte yandan Hamers, Hollanda dışındaki piyasalarda da büyümeyi istiyor. ING'nin bazı bankalar gibi gibi büyük cezalarla karşı karşıya kalmamasına karşın, rekor düşük seviyedeki faizler ve maliyetleri azaltma yönündeki düzenlemeci kurum talepleri Hollandalı banka üzerinde baskı oluşturuyor.

Bloomberg News