Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, başta ilaç yapımcıları ve tüketici hisseleri olmak üzere, yatırımcılar Amerikan imalat verisini beklerken düştü.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:33'te 0.4'lük bir düşüşle 2,160.71'e geriledi. Gösterge endeks Cuma günü, Deutsche Bank'ın mortgage destekli menkul kıymetler usulsüzlüğüne ilişkin soruşturmasında ABD Adalet Bakanlığı'na ilk açıklanan tutarın yarısından azı kadar bir miktara anlaşabileceğini gösteren bir raporun ardından hisse senedi piyasalarının rahatlamasıyla yüzde 0.8 yükseldi. Vadeliler daha önce Avrupa hisselerinin düşüşünü silmesiyle kayıplarını genişletmişti.

Milwaukee'de Robert W. Baird & Co.'da kurumsal hisse senedi satışı traderı Michael Antonelli, “Bugünkü veriler önemli” dedi ve “Çoğu kişi imalat sektöründen endişelenilmesi gerekiyormuş gibi bahsediyor. Bilanço sezonu birkaç haftaya başlayacak. İnsanların gözlerini buna diktiğini düşünüyorum” diye ekledi.

S&P 500 Endeksi'nin yüzde 0.1'lik aylık düşüşle tamamladığı volatil bir Eylül ayına rağmen hisse senetleri, yılın en büyük çeyreklik kazancından aşağı iniyor. Gösterge endeksteki finansal hisseler, Avrupa bankalarının sağlıklarına ve küresel piyasalara etkilerine yönelik endişelerin azalmasıyla son iki ayın neredeyse en düşük seviyesine inmesinin ardından Cuma günü son sekiz hafta içerisindeki en büyük sıçramasını yaptı. Çin, Almanya ve Güney Kore'de piyasalar bugünkü tatil dolayısıyla kapalıydı.