Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, işçi piyasasında istikrarlı büyüme olduğunu gösteren tarım dışı istihdam verisinin Fed'i para politikasını daraltmak için aceleci davranmaya zorlamamasına bağlı olarak yatay seyretti.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:31'de yüzde 0.2 artarak 2,165.58'e ulaştı. Dow Jones, 51.16 puan veya yüzde üç yükselerek 18,210'a tırmandı. Hisse senetleri, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisinin artabilecek borçlanma maliyetleriyle baş edebilecek güce sahip olup olmadığı spekülasyonuna bağlı olarak fazla değişmedi. Fed, önümüzdeki aya kadar para politikasını daraltmayı düşünürken, işverenler, Eylül ayında 156,000 kişiye iş vererek işçi piyasasının ekonomiyi destekleyici bir pozisyona doğru ilerlediğini gösterdi. Bloomberg'in ekonomistlerle yaptığı anketin tahmininin medyanı, istihdamda 172,000 miktarında bir artış gösteriyordu. İşsizlik oranı, iş gücüne katılım oranının artmasıyla yüzde 5'e yükseldi.

New York'ta Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "İnsanlar faiz oranının daha yakın bir zamanda artacağı konusunda çok endişeliydi, özellikle de rakamların beklenenden fazla gelmesinden" dedi ve "Şu an faiz artırımları en azından seçim sonrasına ertelenmiş durumda. Bugün konuşacak Fed yetkililerinin söyleyecekleri önemli" diye konuştu.