Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Pazardan çekilme niyetleri olmadığını vurgulayan CEO Airoldi, “Biz buradayız ve mücadeleye hazırız” mesajı verdi

Türkiye’ye 1985 yılında adım atan ve ülkede mağaza açan ilk uluslararası marka olan İtalyan hazırgiyim devi Benetton, eski popülerliğini geri kazanma hedefiyle yeniden yapılanma sürecine girdi. Sisley’in de sahibi olan Benetton Group’un CEO’su Marco Airoldi, gelecek döneme dair planları şirketin Treviso’daki merkezinde gazetecilerle paylaştı. Türkiye’de yıllar içinde artan rekabet ve zorlaşan pazar koşullarının Benetton’a etkilerini değerlendiren Airoldi, “Önce siz gelirsiniz, sonra başkaları gelir. Dünyanın hikâyesi bu. Apple da birçok açıdan ilkti ancak zamanla akıllı telefon üreten birçok rakiple mücadele etmek zorunda kaldı. Biz de buradayız ve mücadele etmek için hazırız” dedi. Son dönemde pazardan çekilen yabancı markalar olduğunu hatırlattığımız Airoldi, Türkiye’nin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, “Önemli olan var olmak. Biz uzun vadeli bakıyoruz. Rusya’da da 2 yıldır resesyon var fakat yeni mağazalar açıyoruz” diye konuştu.

‘3 YIL SONUNDA YENİDEN 100 MAĞAZAYA ULAŞACAĞIZ’

Türkiye’ye Boyner Grup ortaklığıyla gelen Benetton Group, 2012 yılında kurulan ortak şirketteki hisselerini geri alarak operasyonu İtalya’dan yönetmeye başlamıştı. Geçen sürede markanın İtalya ile entegre biçimde yeni bir iş planı yaptığını kaydeden Benetton Türkiye CEO’su İdris Onay, “130’un üzerinde mağaza vardı. Çoğu bayilik olan bu mağazaların önemli kısmı kapandı. Bugün itibarıyla Türkiye’de 39 Benetton mağazası var. Ocak ayından itibaren yeni açılışlara başlayacağız ve 3 yıl sonunda yeniden 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Benetton’un Hindistan’da yürüttüğü sosyal sorumluluk projesini de Türkiye’ye uyarlamayı düşündüklerini kaydeden Onay, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler ile ortak yürütülen Kadını Güçlendirme Programı’nı Türkiye’ye taşımak istiyoruz. İşgücüne katılım ve şiddetle mücadele bunun en önemli parçaları arasında.”

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından hazırgiyimi yaratan marka olarak kabul edilen Benetton, özellikle 90’lı yıllarda renkleri kullanış şekli ve sosyal içerikli reklam kampanyalarıyla modada dönüştürücü rolü üstlendi. Dünya çapında 5 bin mağazası bulunan Benetton, 2015’i 1.5 milyar Euro gelirle kapattı.