Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Bu kanaat her geçen gün daha da güçleniyor. Zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor" dedi.

"BEN BİR HUKUKÇU OLARAK ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

Adalet Bakanı Bozdağ, CNN TÜRK'te katıldığı Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili "Yargı sürecine biz de saygı duyuyoruz. Bu süreç işlemesi lazım. Ondan şüphe yok ama bu kadar dosyasında evrak, bilgi, belge, delil olan birisine dair eğer yargı iade kararı vermezse hiç kimse o yargı kararının arkasına sığınmamalı. Eğer bu kadar bilgi, belge ve delille birisi iade edilmeyecekse hangi dosyada iade yapılır, ben bir hukukçu olarak onu anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ZAMANA YAYILIYOR OLMASI BU YÖNDEKİ KANAATİ BESLİYOR"

Fethullah Gülen için 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine Bozdağ, "Ben kesin bir cümle söylemek istemiyorum. Çünkü süreç bitmedi. Bu süreç bittikten sonra bunu yüzde yüz anlayacağız ama bu kanaat ne yapıyor? Her geçen gün daha da güçleniyor. Yani zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor. Nihayetinde bunun kararını ABD verecek, yetkili makamları verecek. Onlar karar vermeden biz, ABD yerine geçip 'Onlar yüzde yüz böyle yapacak' dersek yanlış olur; ama oradaki tutumlar, söylemler sizin dediğiniz kanaati Türkiye açısından güçlendiriyor" diye konuştu.

'RÜZGAR ÇETİN' AÇIKLAMASI: YARGININ HERKESİ MEMNUN ETMESİ ÇOK ZOR

Adalet Bakanı Bozdağ, ayrıca tahliyesi tartışılan Rüzgar Çetin kararıyla ilgili şöyle konuştu: "Yargının herkesi memnun etmesi çok zor. Hani memnuniyet anketleri yapılıyor ya hizmetlerde. Vatandaşımız istiyor ki en ağır cezayı alsın ama sonuçta yasalara göre cezalar veriliyor. Yasa onun için bir ceza takdir ediyor ve ona göre bir ceza veriliyor. Buna yargılama süreci sonunda karar veriliyor. Ben Rüzgar Çetin'le ilgili dosyayı incelemiş değilim. Mahkeme hangi gerekçelerle dosyanın içerisindeki verilerle o kararı verdi, bilmiyorum; ama mahkeme diyelim ki en ağır şekilde, bunu cezalandıracak şekilde değerlendirdi mi, onu dosyayı görerek karar vermek lazım. Ben dosyayı görmeden konuşmayı doğru görmüyorum" dedi.

 

HABERTÜRK