Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

OPEC'in sekiz yıldan bu yana ilk kez üretim miktarını dondurmaya ilişkin anlaşmaya varması petrolde yükseliş bekleyenleri harekete geçirdi.

OPEC üyelerinin 28 Eylül'de Cezayir'de anlşamaya varmasından bu yana fiyatlar yükselerek varil başına 50 dolar seviysini aştı. Petrol üretimi Eylül ayında rekor seviyeye yükselen grubun 30 Kasım'da Viyana'da gerçekleştirilecek resmi toplantıda, üretim kotalarına karar verilecek.

Pennsylvania'da Schork Group Inc.'ten Stephen Schork, “OPEC anlaşmasından bir buçuk hafta sonra Piyasa düzensizleşti. Boğalar hazırdı ve gerçekten giriş yaptılar” şeklinde görüş bildirdi.

Emia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) verilerine göre ABD petrolünde vadeli kontratlar ve opsiyon sözleşmelerinde uzun pozisyonlar, 4 Ekim'de sona eren haftada iki yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

WTI petrolde uzun pozisyonlar 353,162 vadeli kontrat ve opsiyon sözleşmesine yükseldi.Kısa pozisyonlar yüzde 30 düşüş kaydetti. Net uzun pozisyonlar yüzde 40 artarak Mayıs 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.