Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 11 Ekim Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katılacak, BP İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley'i kabul edecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Binali Yıldırım ile 10 Muharrem İftarı'na iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/13.00/Ankara/19.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

(TBMM/11.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, Mudanya Mütarekesi'nin 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenecek fener alayı ve mitingine iştirak edecek, Bursa esnaf odaları başkanları ile bir araya gelecek.

(TBMM/13.30/Bursa/18.00/21.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen tarafından düzenlenen Filistin Davasını Savunanlar programının açılışında konuşacak, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Avrasya İslam Şurası programında katılımcılara hitap edecek.

(İstanbul/10.00/11.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016-2017 Sanat Sezonu Açılış Programı’na katılacak.

(İstanbul/20.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi'ne katılacak.

(Trabzon/10.00-13.00)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hacı Beştaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde oruç açma lokmasına katılacak.

(Antalya/18.30)

5- TBMM Genel Kurulu'nda, ülke genelinde devam eden olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Başkent OSB eğitim kurumları açılışına katılacak, Suudi Enerji, Sanayi ve Madencilik Bakanı Khalid bin Abd al-Azizi Al-Falih ile görüşecek.

(Ankara/09.30/15.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESK İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/10.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

4- TÜİK, ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üçlü zirvesi düzenlenecek.

(Kahire)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

AA