Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda hükümete seslendi. Bahçeli, "AKP başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AKP bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir." dedi.

Bahçeli, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı "Hükümet sistemi belirlenirken, tarihsel tecrübeler, toplumsal eğilim dikkate alınmalıdır. Oldu bitti ile sistem değişikliği görüşmüş şey değildir. Türkiye'nin bekaa mücadelesi verdiği bu günlerde, Cumhurbaşkanının hukukla ters düşmesi geleceğimiz için çok tehlikelidir.

Karşımızda iki alternatif yol vardır. Biri bizim için de en doğru olanı Sayın Cumhurbaşkanının yasal ve anayasal sınırlara çekilmesidir. Bu olmayacaksa, ikinci yol fiili durumun hukuki yol aranmasıdır. Bu durum karşısında AKP başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AKP bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir. Vekiller vicdanlarıyla oy kullanacaklardır. Bu anayasa değişiklik teklifi ya 367'yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır. Bizim düşüncemiz mevcut sistemin güçlendirilmesidir. Milletimiz aksini söylecek olursa buna da diyeceğimiz bulunmayacaktır."

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim iddiaları ile ilgili soruya MHP lideri, "OHAL yaşanırken seçimden bahsetmek Türkiye'yi daha karmaşık hale getirir" yanıtını verdi.

Habertürk.com