Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hissedarlar ve müşterileri arasında kaybettiği güveni geri kazanmaya çalışan Deutsche Bank AG, Almanya ve Avrupa'da yatırım bankacılığındaki piyasa payını kaybediyor.

Frankfurt merkezli banka, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Alman şirketlerinin dahil olduğu birleşme ve satın alma anlaşmalarındaki liderliğini kaybederek yedinci sıraya geriledi. Şirket, Avrupa'daki birleşme ve satın almalarda ise 2015 yılındaki altıncı sırasından dokuzunculuğa geriledi. Deutsche Bank, en büyük darbeyi Bayer AG'nin Monsanto Co.'yu satın aldığı 6 milyar dolarlık anlaşmayı kaçırarak almıştı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen konuya yakın kaynaklara göre bazı büyük ABD bankaları, Deutsche Bank yeniden yapılanma planı içerisinde yükselen maliyetlerle mücadele ederken, Almanya ve Avrupa'daki pazar payını almak için çabalıyor.

Deutsche Bank'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kurumsal ve yatırım bankacılığı yöneticisi Alasdair Warren, Pazartesi günü Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “ABD bankaları bizim piyasa payımızdan aldı. 2015 yılının ikinci yarısı boyunca ve bu yılın ilk yarısında şirket içi konularla çok fazla meşgul olduk” dedi.

2016'nın karamsar bir tablo çizmesine karşın Warren, Avrupa'daki talep ve uluslararası müşterileri işaret ederek bankanı toparlayacağına olan güvenini ifade ediyor.