Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilmeyecek olması Borsa İstanbul ve dünyanın diğer borsaları arasında saat farkı oluşmasına neden olacak. Bu nedenle Borsa İstanbul, seans saatlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin yatırımcılardan ve üyelerden gelecek taleplerin dikkate alınacağını açıkladı.

İnternet sitemizde borsada yaz saati uygulamasıyla ilgili düzenlenen ve 1.759 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre; katılımcıların çoğu seans saatlerinin değişmemesinden yana. Ankete göre % 62.34 seans saatlerinde değişiklik olmamasını isterken saatlerin değişmesini isteyenlerin oranı %37.66'de kaldı.  

Borsa İstanbul'da işlemler 09.15'te başlarken son fiyatlamalar 17.40'ta yapılıyor. Türkiye'de yaz/kış saati uygulamasının bitmesiyle yurtdışı borsalarla senkronizasyonun azalacağı; bu yüzden işlem hacimlerinde düşüş yaşanabileceği belirtiliyor.

Avrupa ülkelerinde kış saatinin uygulandığı dönemde Avrupa piyasaları ile ortak işlem süresi 1 saat kısalacak, ABD piyasaları ile 5 aylık dönem boyunca birlikte işlem yapma imkanı kalmayacak.