Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 13 Ekim Perşembe

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi Tanıtım Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/08.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen ve SESRIC organizasyonuyla CVK Park Bosphorus Otel'de düzenlenen "İslam Dünyasında Sendikacılık" uluslararası sempozyumuna, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılacak.

(İstanbul/09.30/14.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak; Valiliği, Belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Tokat Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Tokat/10.30-16.30)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bor ilçesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışına katılacak, Valiliği ve Niğde Belediyesini ziyaret edecek.

(Niğde/14.00/16.45/17.15)

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altındağ Belediyesince düzenlenen şehitleri anma ve şehit yakınlarına verilecek evlerin anahtar teslim törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

6- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 25. UFRAD Uluslararası Franchising Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için öğleyin düzenlenecek cenaze törenine düzenleyecek.

(İstanbul)

3- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretlerde bulunacak, Kars-Digor-Tuzluca Bölünmüş Yolu temel atma törenine katılacak, Sarıkamış Şehitler Meydanı açılış törenine iştirak edecek.

(Kars/10.30-16.30)

4- 23. Dünya Enerji Kongresi'nin son gününde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, basın toplantısı düzenleyecek ve "Doğu Akdeniz" konulu oturumda konuşacak.

- Kongrenin, Afrika'ya ayrılan son gün oturumlarında Afrika ülkelerinin enerji bakanları da konuşmacı olarak yer alacak.

- İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin kapanış seremonisi gerçekleştirilecek.

(İstanbul/12.00/14.15/16.30)

5- TÜİK, ağustos ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi mevkidaşı Adil el-Cübeyr ile bir araya gelecek.

- Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Al-Yamamah Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edilecek ve Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'na katılacak, ardından Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında konuşacak.

(Riyad)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

- ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Akıncı ve Anastasiadis ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lefkoşa)

3- Yunan hükümetinin ana ortağı SYRIZA Partisi'nin 2. olağan kongresi başkent Atina'da başlayacak.

- Kongrenin açılışına, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet katılacak.

(Atina)

4- Lübnan'da Anadolu Ajansı ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ortaklığında "15 Temmuz Darbe girişimi ve Türkiye'de Demokrasi Zaferi" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlenecek.

(Beyrut)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA