Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çin ihracatının küresel büyümeye olan güveni azaltmasıyla, yedi ayın zirvesinden geriledi.

Japon Yeni, dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki yavaşlama işaretlerinin güvenli varlıklara olan talebi tetiklemesiyle birlikte, 16 önemli para karşısında değer kazandı.Avustralya Doları, ülkenin en büyük ihracat piyasası olan Çin'in ihracat versinin beklentileri karşılayamamasının etkisiyle, ü. Haftanın en düşük seviyesine geriledi. Dolar, daha önceki işlemlerde, Fed'in Eylül toplantısına ilişkin tutunakların bazı politika yapıcıların faiz artırımının “göreceli olarak yakın zamanda” olması gerektiğini söylediğini işaret etmesi sonrası yükseliş kaydetmişti.

Bank of Singapore Ltd. Döviz stratejisti Sim Moh Siong, “çin ticaret verisi hayal kırıklığına uğrattı. Fed dünyanın geri kalanını da dikkate alıyor; ve eğer Çin'in durumu insanların düşündüğü kadar güçlü değilse, Fed adımlarını daha tedbirli atabilir. Bu durum, doların güçlenmesine engel olur” dedi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki işlemlerde yüzde 0.2 yükselerek 16 Mart'tan bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, Tokyo saatiyle 13:04'te yüzde 0.1'den daha az düştü.

Yen, önceki işlemlerde zayıflayarak 104.64 ile 29 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 103.75'ten işlem gördü. Avustralya Doları yüzde 0.4 azalarak 75.34 ABD centi oldu.