Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Deutsche Bank AG, CEO John Cryan'ın maliyet düşürücü önlemler alma ve yatırımcı güvenini kazanma arayışı kapsamında, banka genelinde işe personel alımlarını dondurdu.

Konuyla ilgili kaynaklara göre, Frankfurt merkezli banka, Çarşamba günü birim başkanlarına atılan mesajda, işe alımların hemen geçerli olmak üzere dondurulması istendi. Kaynaklara göre, personel alımlarının dondurulması uyumluluk gibi bazı kontrol birimleri dışında tüm birimleri etkiliyor.

Cryan, Deutsche Bank'ın 14 milyarlık ceza karşısında hisse senetlerinde yıl başından bu yana yaşanan düşüşe karşı mücadelede zorlanıyor. Cryan 2015'te göreve geldiğinden bu yana temettü ödemelerini dondurdu, üst yönetime bonus ödemelerini kaldırdı ve riskli varlıkları azaltırken 9 bin çalışanı işten çıkardı.

Frankfurt'ta Equinet Bank AG analisti Philipp Haessler, "Deutsche Bank'ın maliyet azaltması gerektiği için işe alımlar konusunda kısıtlayıcı olması tercih edilebilirdi. Maliyetleri azaltmanın bir başka yolu da bonus havuzunun azaltılması" dedi. Haessler'in Deutsche Bank hisse senetlerindeki görüşü "nötr".

Deutsche Bank hisse senetleri Frankfurt'taki işlemlerde yüzde 2.4 düşüşle 12.05 euroya geriledi. Deutsche hisse senetleri yıl başından bu yana yüzde 47 düşerek, 38 bankanın dahil olduğu ve bu yıl yüzde 23 gerileyen Bloomberg Avrupa Banka ve Finansal Hizmetler Endeksi'nde en çok düşen 4. hisse senedi oldu.

Deutsche Bank'ın 27 Ekim'de 3. çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor.