Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Çin verisinin tahminlerin üzerine çıkarak yatırımcıların küresel büyüme ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin sağlığı hakkındaki endişelerini azaltmasıyla, 3 günlük düşüşünün ardından yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde en çok değer kazanan hisseler, başta İtalyan bankaları olmak üzere banka hisseleri oldu. Banco Popolare SC ve Banca Popolare di Milano Scarl yüzde 6.1 yükseldi. Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd., maden hisselerinin kazancına en çok katkıda bulunanlar oldu. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.3 yükselerek 3 hafta içerisindeki ilk haftalık kazancına yöneldi. Endeks, geçtiğimiz 2 gün boyunca 100 günlük ortalama fiyatının altında kalmasının ardından, bugünkü kazancıyla ortalama fiyatın üzerine çıktı. Citigroup Inc. ve JPMorgan Chase & Co. sonuçlarının tahminlerin üzerinde gelerek ABD bilanço sezonu hakkındaki endişeleri azaltması, endeksteki artışı destekledi.

Edinburgh merkezli Standard Life Investments'ta küresel stratejist Frances Hudson, "Dünkü düşüş çok kuvvetliydi, bugünkü sıçramanın sebebi de bu" dedi ve "Üretici fiyatları verisinin ardından, madenciler bugün iyi bir performans sergiledi" diye konuştu.