Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta 3.1131 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan dolar yeni haftada merkez bankalarının kararı ve jeopolitik gelişmelerle yön bulacak.

Yeni hafta, Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonunu haberiyle başladı. Musul konusundai gelişemeler hafat boyunca piyasaların yakın takibinde olacak.

Türkiye'de bugün açıklanan veriye göre işsizlik oranı Temmuz'da %10.7'ye yükseldi.



Dolar/TL 3,0950'den güne başlamasının ardından saat 11:11'de 3.1004'ü test etti. Euro ise sabah 3.3962 seviyelerindeyken 3.4037'ye yükseldi.

PİYASANIN MERKEZ BANKALARI İMTİHANI 

Bu hafta piyasaların hareketinde Merkez Bankaları belirleyici olacak. Perşembe günü TCMB ve Avrupa Merkez Bankası faiz kararlarını açıklayacak.

Kurda volatilite şu ankinden çok fazla artış göstermezse Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandındaki 25 baz puanlık kademeli indirimlerine devam edeceği belirtiliyor. Uzmanlar TCMB’nin faiz oranını değiştirmemesi durumunda Dolar/TL'nin aşağı yönlü etkilenebileceğine dikkat çekiyor. 

Avrupa Merkez Bankası'nın ise varlık alım programını azaltmayı tartıştığına dair haberler geçen haftalarda piyasalarda heyecan yaratmıştı. Yatırımcılar, Perşembe günkü toplantıda Başkan Mario Draghi'nin bu konuda vereceği mesajları izleyecek. Faizlerde ise bir değişiklik beklenmiyor.