Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların, ekonominin politika yapıcıları tarafından belirtilen para politikasında sıkılaşmaya kademeli olarak gidilmesiyle başa çıkabilmek için yeterince güçlü olduğu spekülasyonuna ve kurumsal kazançların sağlam olmasına bağlı olarak yükseldi. 

Goldman Sachs Group Inc., tahvil işlemleri gelirlerinin tahminlerin üzerinde çıkmasıyla üçüncü çeyrek kazançlarında yüzde 47'lik bir artış belirtmesinin ardından yükseldi. Netflix Inc., abone sayısında sıçrama belirterek yatırımcıların yavaşlayan büyüme hakkındaki endişelerini azaltmasının ardınan yükseldi. International Business Machines Corp., kar marjlarının dört çeyrek üst üste düştüğünü söylemesinin ardından yüzde 3.3 geriledi.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:32'de yüzde 0.8 artarak bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi ve 2,143.16'ya ulaştı.

Milwaukee Robert W. Baird & Co.'da kurumsal hisse senedi traderı ve genel müdür Michael Antonelli, "Şu ana kadar gerçek bir büyüme söz konusu değil. Netflix gibi büyük bir şirketin yükseldiğini görmek kesinlikle iyi" diye konuştu.