Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Londra Altın Piyasası Birliği'nin (LBMA) bu yıl Singapur'da gerçekleştirilen konferansında yapılan bir ankete göre altın fiyatları, Ekim 2017'de gerçekleştirilecek etkinliğe kadar yüzde 7 artış kaydetmeye hazırlanıyor. Gümüş ise yüzde 18 yükselecek.

Anketten çıkan sonuçlara göre sarı metal, Çarşamba günkü onz başına 1,262.40 dolarlık fiyatı göz önünde bulundurulduğunda, bir yıl sonra 1,347.40 dolara gelecek. Gümüş ise Çarşamba günkü 17.65 dolarlık fiyatından 20.90 dolara yükselecek. Geçtiğimiz Ekim ayına ait anketten çıkan sonuçlara göre altının bir yıl sonra, yani geçtiğimiz Çarşamba günü onz başına 1,160 dolara gelmesi bekleniyordu.

Altın, üç yıllık ardı ardına kaydettiği kayıpların ardından, 2016 yılının ilk yarısında yüzde 25 artış gösterdi. Değerli metalin yükselişinde küresel çaptaki düşük ve eksi faiz ortamı, merkez bankasının tahvil alım programının etkili olmayacağı endişeleri ve Brexit'e ilişkin korkular etkili oldu.

BullionVault araştırma birimi yöneticisi Adrian Ash, Bloomberg ile Salı günü gerçekleştirdiği mülakatta “Tahmin ılımlı ölçüde yukarı yönlü. Piyasadan duyduklarımızla genel anlamda uyumlu. Yatırım odakli yaklaşımların tümü yine altına çıkıyor gibi. Yine de tüketici piyasalarına bakarsanız; Hindistan sıkıntılı ve Çin net bir şekilde risk altında. Bu iyiye işaret değil” dedi.