Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yeni Apple etkinliği için belirlenen tarih 27 Ekim yani bugün. Apple bugün etkinliğinde MacBook Pro ve MacBook Air modellerini tanıtacak. MacBook Pro modelinde en dikkat çekici konu OLED fonksiyon tuşları olacak.

Dinamik tuşlar, aktif olan uygulamaya göre uygun kısayol ikonlarını yansıtabilecek. Apple ailesinde bir ilk olacak. OLED tuşların haricinde Skylake işlemciler, USB Tip-C portu, Thunderbolt 3 desteği, Polaris tabanlı bir ekran kartı ve dokunmaya duyarlı TouchID teknolojisi de yer alacak.

MacBook Air modelinde ise 11 inçlik modelin artık rafa kaldırılacağı tahmin ediliyor. Yine USB Tip-C portu ve Thunderbolt 3 desteği ile donatılacak modelin tasarımının elden geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor.

Apple bu yıl herhangi bir iPad modeli duyurmadı. Sadece iPad Pro için 9.7 inçlik yeni bir versiyon karşımıza çıktı. Bu bakımdan yeni bir tanıtım sürpriz olmayacaktır.

Bununla birlikte Apple A10X yonga setinin 10nm süreci ile üretileceğine dair söylentiler var. Bu bakımdan iPad Pro için gelecek yıl en iyi ihtimal. Apple A10 yonga setiyle donatılmış bir iPad Mini veya iPad Air de karşımıza çıkabilir.

Ayrıca yeni tanıttığı kulakların da satışlarının etkinlikle başlayacağı öngörülüyor.

Apple, MacBook Pro ve Macbook Air ürünleri için her yıl Mart ayında güncelleme yapmasına karşın bu yıl firma, geleneği bozmuş ve Mart ayını pas geçmişti.

Nihayet merakla beklenen Yeni MacBook modelleri için tarih belli oldu. Apple, 27 Ekim'de düzenleyeceği etkinlik ile birlikte yeni Macbook Pro ve Macbook Air modellerini tanıtacak.

Apple'ın basın yetkililerine yolladığı etkinlik davetiyesinde farklı renklerin karışımı olan bir Apple logosu ve altında da "Tekrar Merhaba" başlığı dikkat çekiyor.

Aynı slogan, eski Apple CEO'su Steve Jobs tarafından 1998 yılında gerçekleştirilen iMac tanıtımında da kullanılmıştı.

HT