Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple, Cupertino California kampüsünde düzenlediği "Hello Again" adlı etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Apple, artık eskiyen MacBook Pro'suna yenilik getireceğinden bahsetti. 

Apple, yeni ürünü olan Nike Plus kol saatinin 28 Ekim'de piyasaya sürüleceğini belirtirken, Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada şirketin şu an 800 bin uygulamaya sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Cook, yeni uygulaması "Apple TV"yi katılımcılara tanıtarak Apple TV'nin içerisinde Twitter zaman tüneli'nin olacağından bahsetti ve artık Apple TV dışında herhangi bir yerde TV izlemeye gerek kalmayacağını kaydetti. Yıl bitiminden önce de Apple TV'de Minecraft oynanabilecek. 

Etkinlikte yapılan açıklamalara göre, Apple müşterilerinin yüzde 60'ı iOS 10'u kullanırken, Android müşretilerinin yüzde 1'den azı Android Nougat'ı kullanıyor. iOS 10'un son güncellemesi olan iOS 10.1 ile, iOS 10'da karşılaşılan bir takım sorunların giderilmesi bekleniyor. 

VE COOK MACBOOK İÇİN SAHNEDE

* Yeni Macbook Pro, MacOs Sierra işletim sistemi ile birlikte gelecek. 

* Yine aynı şekilde fotoğraf düzenleme programı olan Photoshop için de touchbar özelliği kullanıcıların işine kolaylaştırmaı amaçlıyor.  

* Macbook'larda en sık kullanılan programlardan biri olan Final Cut da touchbar ile farklı bir tecrübe sunuyor.

* 3D uygulamalar yüzde 130 daha güçlü, oyun tarafında yüzde 60 ve video editleme özelliğinde yüzde 57 daha hızlı

*Yeni Macbook Pro'da Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Radeon Pro grafik yongası var ve Polaris mimarsını taşıyor. Bir önceki jenarasyona 2,3 kat daha hızlı işlem yapıyor. 

Macbook'ta bir ilk "TOUCHBAR"

* Macbook Pro üzerinde bir retine ekran bulunuyor. Touchbar ismi verilen klavyenin üst bölümündeki alana en sık kullandığınız tuşları oraya taşıyabliyorsunuz. Ve kullandığınız uygulamaya göre touchbar kendisini yeniliyor. Her zaman ihtiyacını olan şeyleri karşınıza çıkarıyor. Foto uygulamasında yenibir arayüz o ekrana geliyor.

* Bu tamamen yeni bir deneyim. Mesela yazdığınız metinlere tavsiyeler önerebiliyorsunuz. Macbook Pro'ya touch ID eklendi ve artık parmak izi ile cihazlarınızı açabiliyorsunuz.

* Yeni Macbook Pro'da iki kat daha büyük touchpad bulunuyor. Klavye de tamamen yenilendi.

* 15,5 mm kalınlığındaki yeni Macbook Pro, hacim olarak da yüzde 20 daha küçük ve 4 poundsluk (1814 gram) bir ağırlığında.

 * Bugün en ince ve en hafif Macbook Pro'yu tanıtıyoruz. Bir önceki nesile göre yüzde 17 daha ince ve yüzde 23 daha hafif...

* Dizüstü bilgisayarlardaki birçok ilki biz endüstri ile tanıştırdık. Dizüstü anlamında birçok yenilikler getirdik. Bugün bunu bir kz daha yapıyoruz.

* Cook, 25 yıl önce ilk piyasaya sürdükleri Powerbook'u hatırlattı. 

* Cook: Siri tüm Apple platformunda kullanılabilir durumda. MAcbook üzerinde Siri'ye yeni yetenekler ekledik. Macbook deneyimi gittikçe daha ileriye gidiyor."

* Tim Cook, Apple TV ile yeniliklerin ardından gecenin baş kahramanı olan Macbook serisinin tanıtımına başladı. 

GECENİN İLK SÜRPRİZİ APPLE TV TANITILDI

* Tim Cook, Apple TV'deki yeni TV uygulamasını ücretsiz olarak kullanıma sunacaklarını açıkladı.

Siri aracılığıyla Apple TV'yi kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Örneğin "Canlı futbol maçları istiyorum" dediğinizde o anda yayınlanan canlı maçları size öneriyor.

* TV uygulaması ile Apple TV'deki programlarınızı iPhone ya da iPad'lerinizde de aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. TV'nin en büyük özelliği ise izlediğiniz dizilerde hangi bölümde olduğunuzu size hatırlatıp bir sonraki bölümü kendisi ekranlarınıza getiriyor. 

* Uygulamada editörler tavsiye niteliğinde farklı kategoriler, filmler ve diziler öneriyor. İzlediğimiz programlar yarım kaldığında yeniden kaldığınız yerden izlemenize olanak sağlıyor.

* Apple CEO'su Tim Cook televizyon izleme şekliniz değiştirecek bir uygulama olacağı iddiası ile "TV" isimli Apple TV uygulamasından bahsediyor.

* Applle TV içerisinde yeni bir kategori oluşturulduğunu açıklıyor. Bu ketogide Apple TV'de bir kanal ya da bir spor etkinliği akarken kenarda açılan sosyal medya ekranında izleme deneyimini yaşayabileceksiniz. Örneğin, maç sırasında takımlardan bir tanesinin ne yapması gerektiğine yönelik açılan anket ekanlarınıza düşecek.

*Tim Cook,  gecenin ilk tanıtımına Apple TV'deki yeniliklerden bahsederek başladı. Apple TV'de bir yılda 8 bin yeni uygulama geldi. Cook, yıl sonuna kadar MineCraft oyunun Apple TV'ye geleceğini açıkladı.

* Apple CEO'su Tim Cook iOS 10'un kullanım oranlarını açıkladı.* Tim Cook sahneye çıkar çıkmaz iPhone 7 hakkında bilgiler vermeye başladı. iPhone 7'nin görüntü kalitesi ve cihazdaki yeni teknolojiler hakkında yorum yapıyor. 

* Apple CEO'su Tim Cook sahneye çıktı ve etkilik başladı.

* Kaliforniya'daki Cuptertino'da gerçekleştirilenolan etkinliğin yapılacağı salon tıklım tıklım dolmuş durumda.

APPLE STORE YİNE KAPATILDI

Apple'ın her lansman öncesi gerçekleştirdiği gibi Apple Store bakıma alındı. Bugün gerçekleştirilecek olan etkinlikle birlikte Apple yeni ürünlerini de ekleyerek Apple Store'u yeniden kullanıma açacak.

Apple Store'un çevrimiçi satış mağazasını ziyaret edenlerin karşısına "Size yeni ürünlerimizi göstermek için sabırsızlanıyoruz" yazan bir mesaj çıkıyor.  

Başta touchbar olmak ve 2 kat daha büyük touchpad üzere birçok yeniliğin eklendiği yeni Macbook Pro'lar en düşüğü 1.4999 dolar, en pahalısı ise 2.399 dolardan satılacak. 

Yeni Macbook Pro'nun Türkiye fiyatları da belli oldu. Toouchbar bulunmayan model 5 bin 999 liradan başlıyor, Touchbar olan modeller ise 7 bin 199 liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Bloomberg News - Habertürk