Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcılar hisse senedi piyasalarını yılın sonuna kadar etkileyebilecek olayların gerçekleşeceği bir haftaya hazırlanırken, geriledi ve S&P 500 endeksini son 5 yıl içerisindeki en uzun düşüşüne yöneltti.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.2 düşerek 2,106.39'a geriledi ve yedinciarka arkaya düşüşüne yöneldi. Gösterge, Hillary Clinton'ın başkanlık seçimlerinde Trump'ın gerisinde kaldığını gösteren ankete bağlı olarak, dün son üç hafta içerisindeki en büyük düşüşünü sergiledi. CBOE Volatilite Endeksi, 6 gün içinde gerçekleştirdiği yüzde 46'lık yükselişin ardından 18.80 civarında seyretti. 

Yaklaşan 8 Kasım başkanlık seçimleri piyasaları domine etmeye başlarken, yatırımcılar Fed'in Çarşamba günkü kararlarına ve Cuma günü çıkacak Ekim ayı tarım dışı istihdam verisine odaklanmış durumda. Facebook'un bugün açıklayacağı kar sonuçları, Amerikan firmalarının sağlığı hakkında ipuçları verecek.

BB&T Institutional Investment Advisors'da hisse senetleri genel müdürü Terry Morris, "Endişelenecek çok şey var" dedi ve "Piyasa, yaklaşan seçimin ve Fed'in faiz oranlarını artırma ihtimalinin belirsizliğiyle savunmaya geçmiş durumda ve gelecek haberlere daha da odaklanacak" diye konuştu.