Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump ve Hillary Clinton yarışının kızıştığını gösteren anketlerle artan endişelere bağlı olarak düşüşünün sekizinci gününe girdi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, bankalar, otomobil üreticileri ve enerji üreticilerindeki düşüşle, Temmuz'dan bu yana geldiği en düşük seviyeden geriledi. ABD başkanlık seçimleri, ekonomik toparlanma konusunda şüpheci ve merkez bankasının ekonomiyi canlandırmak için harekete geçip geçmeyeceği konusunda endişeli olan Avrupa piyasasındaki kaygıyı artırıyor. Avrupa bölgesinin volatilite beklentisi göstergesi, 8 gün üst üste yükselerek 2011'den bu yana olan en uzun yükselişini gerçekleştirdi.

Almanya'da Lampe Asset Management üst düzey hisse senedi yöneticisi Michael Woischneck, "Bir Avrupalı bakış açısıyla, insanlar Trump'ın seçilmesinden korkuyor, çünkü Trump'ın başkanlığı daha çok korumacılık getirebilir ve bu durum ihracata ve küresel ticarete dayalı Avrupa bölgesi için hoş değil" dedi ve "Politik değişimler hiçbir zaman uzun vadeli sonuçlar yaratmadığı için piyasadaki bu gerginliğin kısa vadeli olması olası" diye konuştu.