Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:35'te güncellendi)

Küresel hisse senetlerindeki satış dalgası, ham petrol fiyatlarının bir ayın en düşük seviyesi yakınında tutunması ve gelecek hafta yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri öncesi yatırımcıların riskli varlıklardan uzak durması ile birlikte, Cuma gününe genişledi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yaklaşık dört ayın en düşük seviyesine indi ve Standard & Poor's 500 Endeksi 2008'den bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştiriyor. Türk Lirası, muhalefet partisinden bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasının ardından gelişen piyasa paralarındaki düşüşlere öncülük etti ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi son altı günde ilk kez yükseldi. Güvenli liman alımları ile birlikte, yen ve gelişmiş ülkelerin tahvilleri Temmuz ayından bu yana en iyi haftalık performanslarına ilerlerken, altın güç kazandı. Petrol, arz fazlası endişelerine bağlı olarak, son dokuz ayın en sert haftalık kaybına yöneldi.

Küresel hisse senetleri, Salı günü gerçekleştirilecek ABD seçimleri öncesi, son anketilerin Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Demokrat aday Hillary Clinton ile arayı kapadığını göstermesi ile birlikte, Brexit oylaması öncesinden bu yana en kötü haftalık seyrini gerekleştiriyor. Hisse senetleri ve para birimlerinde beklenen volatiliteyi gösteren endeks, Clinton'ın son iki ankette Trump'ın hafifçe önünde gözükmesi ile birlikte arttı.

Singapur'da UBS Asset Management Ltd. Asya sabit getirili menkul kıymetler müdürü Ashley Perrott, "Seçimler çok yakın geçecek gibi görünüyor," dedi ve "Göreceli olarak temkinliyiz. Piyasaların fiyatlamada iyi olmadıkları bir şey siyasi risklerdir" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:12'de yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu.

(11:35'te güncellendi)