Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Başkanlık seçimlerine yönelik anketlerin adayların başabaş gittiğini göstermesiyle Borsalar düşüşte. Cumhuriyetçi Başkan Adayı Trump'ın seçimleri kazanması halinde Meksika gibi bazı ülkelerle ticari anlaşmaları sonlandıracağı endişeleri gelişen piyasalardaki düşüşte etkili oluyor.

Güney Kore wonu ülkedeki siyasi kriz nedeniyle düştü. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu hafta %2.2 düştü ve 16 Eylül'den beri en büyük düşüşe hazırlandı.

Bloomberg'in izlediği 90'dan fazla borsa içinde bu hafta Arjantin borsası %6.5 düşerek en kötü performansı kaydetti. Brezilya ve Katar borsaları %4'er oranda düştü.

Bu hafta Fed'den faiz artış beklentilerinin artması da borsaların düşmesinde etkili oldu.

Endonezya borsası bugün %0.3 düştü. Mısır borsası bu hafta ülkenin para birimini dalgalanmaya bırakmasıyla %5.6 yükseldi. Ülkenin para birimi pound dolar karşısında %30'dan fazla değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi bu hafta ufak değişim kaydetti. Won ülkenin Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, resmi bir görevi olmayan eski dostunun, önemli devlet işlerine müdahil olmasına izin verdiğine ilişkin iddialarla ilgili soruşturmayı kabul edeceğini açıklamasıyla won 3 ayın en düşük seviyesine yaklaştı.