Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin yönetimi, ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Çin ile iş birliği içinde olmasını umduklarını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, olağan basın toplantısında, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'a ilişkin açıklamasında, yeni ABD yönetiminin taraflar arasında sürdürülebilir, sağlıklı ve istikrarlı gelişmelerin sağlanması yönünde Çin ile iş birliği içinde olmasını umduklarını söyledi.

Sözcü Lu, ikili ilişkilerin gelişmesi ve iki ülke halkının yararına çalışmalara devam edeceklerini belirterek iki ülkenin ortak çalışma içinde olmasının tarafların ve tüm dünyanın yararına olacağını dile getirdi.

Trump konusunda Çin-ABD ticari ilişkileri noktasında basında yer alan endişelere ilişkin ise Lu, geçen 50 yıllık dönemde iki ülke arasındaki artan ticaret hacmine dikkat çekerek ticari mekanizmanın yürütülmesinin iki ülke halkının yararına olacağının altını çizdi.

Lu ayrıca yapıcı bir şekilde dünya barışı ve refahına katkıda bulunmak amacıyla Çin ve ABD'nin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Çin medyası, Trump'ın kazanması durumunda siyasi meselelerin önünde Çin'in daha çok ekonomi ve ticari açıdan zorluklarla karşılaşabileceği ifadelerine yer vermişti.

AA