Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

 

ABD Başkanlık seçiminin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan City Index Analisti Cathleen Brooks, piyasaların ilk şok etkisini aşmaya çalıştığını belirterek, “Mevcut durum Trump’ın ABD’de seçim kazanmasının henüz bir Brexit etkisi yaratmadığını gösteriyor. ABD hazine tahvilleri kayıplarını geri almaya ve toparlanmaya başladı.” dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan London Capital Group’un (LCG) Kıdemli Piyasa Analisti İpek Özkardeşkaya, “Başkanlık seçimini Donald Trump’ın kazandığının kesinleşmesi küresel piyasaları darmadağın etti. Öte yandan Brexit gecesine kıyasla piyasalar yaralarını daha hızlı sarmaya başladı.” dedi.

Donald Trump’ın seçim sonucunun kesinleşmesinin ardından yaptığı konuşmanın tonunun piyasaları destekleyici nitelikte olduğunu belirten Özkardeşkaya, “Trump’ın konuşmasının seçim dönemindeki keskin ifadelerine kıyasla daha dengeli bir tonda olması piyasalarda iyimserliği tetikledi.” ifadesini kullandı.

Londra merkezli Capital Economics’in ABD ekonomisti Paul Ashworth ise daha uzun vadeli bir riske dikkati çekerek, “Trans-Atlantik ve Trans-Pasifik anlaşmaları artık ölmüş görünüyor.” ifadesini kaydetti.

AA