Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çotanak Arena Stadı ve Olimpik Yüzme Havuzu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, son 14 yılda Giresun’da ve Türkiye’de verilen sözlerin tamamının yerine getirildiğini ve getirilmeye devam edildiğini belirtti.

Nurettin Canikli, geçmişte bir anayasa kitabının cumhurbaşkanı tarafından dönemin başbakanına atıldığında bütün ekonominin çöktüğünü anımsatarak, "Sistem çöktü, üretim durdu. İşsizlik inanılmaz boyutlara ulaştı, TL, dolar karşısında üç kattan fazla değer kaybetti bir hafta içerisinde." dedi.

Şimdi bir miktar dalgalanma olduğunu, bundan yola çıkarak yine bazılarının her zamanki gibi Türkiye ekonomisini karalamaya yönelik çalışmalar yaptığına işaret eden Canikli, dalgalanmaların doğal olduğunu anlattı.

"Piyasa şartları çerçevesinde günlük olarak, anlık olarak dalgalanıyor"

Dalgalı kur politikası uyguladıklarını aktaran Canikli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun ilanı 2001 yılında yapıldı, zaten o günden bu yana, adı üzerinde yani Dövizin fiyatı aşağı da gelir yukarı da gider, piyasa şartlar çerçevesinde o günkü gelişmeler çerçevesinde. Bunların hiçbir tanesi devalüasyon değildir, devalüasyon olmayacak, Türkiye’de teknik olarak devalüasyonun olma ihtimali de yoktur. Çünkü zaten piyasa şartları çerçevesinde günlük olarak, anlık olarak dalgalanıyor, bugün yukarı çıkar, yarın iner, tekrar çıkar….Dolayısıyla bu zaten baştan öngörülmüş, çünkü eğer baskı altına aldığınız zaman esas dövizin fiyatını baskı altına alan modelleri uygulamaya kalkıştığınızda, belli süre baskı altında kalır şişer daha sonra da o sıkışan gazın etkisiyle patlar."


AA