Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Başbakanı ve Hrisityan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in cumhurbaşkanlığı için uygun bir isim olduğunu söyledi.


Merkel, Başbakanlıkta yaptığı açıklamada, Steinmeier ile geçmiş dönemlerde bakanlar kurulunda yakın çalıştığını belirterek, Steinmeier'i güvenilir ve her zaman dengeli ve çözüm odaklı bir siyasetçi olarak tanıdığını ifade etti.

Steinmeier'in merkez siyaseti temsil eden bir kişi olduğuna işaret eden Merkel, "Steinmeier, ülke içinde ve dışında, ekonomi çevrelerinde ve toplumda itibar görüyor. Bu sebeple cumhurbaşkanlığı görevi için mükemmel bir şekilde uygun olduğuna inanıyorum." dedi.

Steinmeier'in aday gösterilmesini kargaşalı ve istikrarsız bir dönemde istikrara yönelik bir sinyal olarak değerlendiren Merkel, bundan dolayı Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin desteğinin doğru ve önemli olduğunu bildirdi.

Merkel, Steinemer'i bu sabah aradığını ve kendisine CDU'nun destek vereceğini ilettiğini kaydetti.

Bu sabah, Almanya’da hükümeti oluşturan CDU, SPD ile Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) liderlerinin 12 Şubat'ta görevi sona erecek Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un yerine Dışişleri Bakanı Steinmeier'i ortak aday olarak belirlediği açıklanmıştı.

AA