Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle gelişen piyasa kurları dolara karşı dün de değer kaybetmiş, Türk Lirası da bu düşüşe paralel tarihi dip seviyeye inmişti. TL yeni güne kayıplarının bir kısmını telafi ederek başladı.

Dolar güne 3.28 liradan başlamasının ardından saat 10:35'te 3.2686'ya kadar geriledi. Euro/TL %0.1 düşüşle 3.52'de.

Bugün yurtiçinde Ağustos ayı işsizlik verisi açıklandı. İşsizlik oranı bu dönemde 1.2 puan artarak %11.3'e yükseldi. Yurtdışında Euro Bölgesi 3. çeyrek büyüme verisi ve ABD perakende satış verileri izlenecek. Perakende satışların tahminleri aşmasının doları küresel anlamda pozitif etkileyebileceği belirtiliyor.







Kur dün 3.2984'e kadar çıkarak rekor seviyeyi test etmişti. Dolardaki yükselişte Trump hükümetinin harcamalarının büyüme ve enflasyonu tetikleyeceği, bu durumun Fed'in faiz artırmasına imkan sağlayacağı beklentileri etkili olmuştu.



Fed Başkanı Janet Yellen'ın perşembe günü senatoda yapacağı sunum piyasaların yakın takibinde olacak. Başkan Yellen'ın gelecek aya ilişkin sinyal verip vermeyeceği izlenecek. Vadeli kontratlara göre Fed'in gelecek ay faiz artırma beklentisi %92'ye yükselmiş durumda.