Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

RE-PIE Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, kira getirisi odaklı yatırımcılar için Döviz bazında yüksek getirili AVM fonlarını, oportünistik getiri beklentisi olan nitelikli yatırımcılar için ise Anadolu Stratejik Arsa Arazi fonunu kurduklarını söyledi.

RE-PIE olarak kurdukları fonlar ile gayrimenkule ilgisi olan, ancak yatırımı ve geliştirilmesi konusunda tecrübesi olmayan yatırımcılardan yoğun talep beklediklerini ifade eden Emre Çamlıbel, Anadolu Stratejik Arsa-Arazi Fonu ile düşük birim metrekare fiyatı olan arazi fırsatlarını değerlendirip, yatırımcılarına yüksek kazanç sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Anadolu Stratejik Arsa-Arazi Fonu’nun yıllık yüzde 15’in üzerinde getiri hedeflediğini anlatan Dr. M. Emre Çamlıbel, “Başarı primi ise söz konusu fonun yıllık getirisinin yüzde 15’I geçmesi halinde alınabilecek. Türkiye genelinde yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. Anadolu kentlerine, özellikle de nüfusu 750 binin üzerindeki büyük şehirlere odaklanacağız. Söz konusu büyük şehirlerdeki nüfusu 30 binin üzerindeki belediyelerin sınırlarında yer alan gayrimenkullere öncelik tanımayı hedefliyoruz” dedi.
 
Gayrimenkul yatırım fonlarının vergi avantajı nedeniyle önümüzdeki dönemde yatırımcıların daha çok ilgisini çekeceğini belirten Çamlıbel, şunları söyledi:

“Bireysel gayrimenkul yatırımlarının maruz kaldığı yüzde 35’lik gelir vergisi oranı, gayrimenkul yatırım fonlarında sıfır. Nihai vergi ise stopaj ile sadece yüzde 10. Bu çerçevede gayrimenkul yatırım fonları vasıtasıyla yapılan yatırımların değer artış kazancında yüzde 25 vergi avantajı sunuyoruz.”
 
RE-PIE Gayrimenkul Portöy Yönetim Şirketi ekim ayında da SPK’dan Novada Outlet Söke, Novada Tokat ve Novada Outlet Akhisar Organize Ticaret Birimi Fonlarına kuruluş ve ihraç izni alarak, Türkiye’nin ilk AVM fonlarını kurmuştu.

HT