Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu cuma günü hürmetine yarabbi FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi bütün terör örgütlerini kahru perişan eyle. Bunları maşa olarak kullanan bütün devletleri de tarih sahnesinden siliver." dedi.

Bakan Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi’nde, maliyeti 262 milyon lira olan 28 tesisin temelini atmak ve açılışını yapmak için düzenlenen törende, katılımcılara Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Gümüşhane'ye yaptığı ve yapacağı yatırımlarla ilgili bilgileri paylaşan Eroğlu, kentin her şeyin en güzeline layık olduğunu belirtti.

Eroğlu, tam çabaların millet için olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(İnsanı yaşat ki devlet yaşasın), bizim anlayışımız bu. Milletimiz bizim başımızım tacı. Bunu zaten 15 Temmuz'da gösterdiniz. 15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, hain darbe girişimidir. Büyük bir oyunun, planın parçası ama şunu hesap edemediler, bu millet dünyanın en kahraman milleti ve ben de bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu kanlı, alçak, hain, sapık bir inanç yaymaya çalışan FETÖ terör örgütünün darbe girişimi, daha doğrusu ülkeyi bölme, parçalama girişimine karşı milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, liyakati, bakanlarımızın, siyası partilerimizin, hatta basınımızın kararlılığı sayesinde darbe girişimi püskürtüldü."

"TÜRKİYE'Yİ EN BÜYÜK EKONOMİ ARASINA TAŞIYACAĞIZ"

Gümüşhanelilerin demokrasi meydanlarında kahramanca direndiklerini anlatan Eroğlu, "Nasıl direndiğinizi ve meydanları doldurduğunuzu gördüm ve sizlerle gurur duydum, sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bir daha böyle bir alçak darbe girişimi göstermesin. Bu cuma günü hürmetine yarabbi FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi bütün terör örgütlerini kahru perişan eyle. Bunları maşa olarak kullanan bütün devletleri de tarih sahnesinden siliver. Milletimizin bahtını açık eyle, şanlı tarihimizi tekrar yazalım ve 21. asra mührümüzü vuralım yarabbi." diye konuştu.

Eroğlu, katılımcılara "Korkmayın" diye seslenerek, şunları söyledi:

"Bu şanlı millet oldukça, bu ay yıldızlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, Allah'ın izniyle ilelebet minarelerden ezanlar okunmaya devam edecektir. Devletimizin bahtı açık. Milletimiz büyük, zaten büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Bizim milletimizin büyük hedefleri var. Cumhurbaşkanımızın söylediği birinci büyük hedef Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında, yani 2023 yılında Türkiye'yi 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız, her şeye rağmen taşıyacağız. Bunun için Cumhurbaşkanımız ne diyordu, (Hedef 2023 Türkiye hazır, Gümüşhane hazır.)"

"UYU, BÜYÜ, HEDEF 2017" 

İstabul'un fethinin 600. yılının 2053 yılında kutlanacağını anımsatan Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Gençler, o zaman inşallah şanlı bayrağımız daha da yükseklere dikilecek. Gençler bunun için hazır mısınız? Bacılar sizlerden de talebim var, yeni doğan ve doğacak çocuklara şunu söyleyeceksiniz, artık 'Uyusun da büyüsün ninni' değil, 'Oğlum, kızım, uyu büyü bir an önce, hedef 2071.İnşallah 2071 yılında sizler Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada küresel bir güç yapacaksınız.' diyeceksiniz. 'Uyu, büyü hedef 2071.' Malazgirt Savaşı böyle bir cuma gününde 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan, Sayın Cumhurbaşkanımızın giyindiği gibi kefenini giyerek, kendisinden kat kat daha çok olan bir orduyu kahru perişan etti, büyük bir destana imzasını attı. Merak etmeyin 2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacak ve Allah'ın izni keremiyle bunları çocuklarımız görecek."

Eroğlu, Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapacaklarını, bunu gerçekleştirirken para sorunu bulunmadığını vurgulayarak, "Cenab-ı Allah bize çok para gönderiyor. Çok az parayla çok iş yapıyoruz, çünkü bereket var. Berekete ben inanıyorum, eskiden bir gölet 15, 20, 22 yılda biterdi, 45 trilyona sulaması hariç, şimdi aynı göleti biz 4,5 milyon lira ile sulamasıyla beraber bitiriyoruz. 30 metre yükseklikte hem de 18 ayda bitiriyoruz. İşte bizim farkımız bu. Bizim hükümetimiz milletten aldığını, millete hizmet olarak aktaran, yetimin hakkını en iyi koruyan hükümettir. Bunu herkes böyle bilsin ve böylesine Allah'ta bereket veriyor." ifadelerini kullandı.

Törende, kura ile belirlenen 10 aileye 30 koyun ve 1 koç, Torul ilçesinin Cebeli köyündeki 10 aileye 125 ceviz fidanı dikilmiş 5 dönüm ile 2'şer dönüm 200 ahlat, 2'şer dönüm de 100'er dut fidanı dikili alanın teslimi yapıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, beraberindeki Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile butona basarak tesislerin temelini attı ve açılışları gerçekleştirdi.

HT