Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

OPEC, üye ülkelerin ilgili bakanlarının petrol anlaşmasını görüşmek üzere Rusya'ya gitmesiyle, Suudi Arabistan'ın ilk kez üretimin azaltılmasının şart olmadığını belirtmesine karşın, diplomatik bir çaba için son bir deneme yapacak.

OPEC üreticileri, petrol arzının sekiz yıldan bu yana ilk kez azaltılmasına yöneklik bir anlaşma için Çarşamba günü Viyana bir araya gelecek. Buna karşın üretim kesintisinin nasıl paylaşılacağı konusunda grup içerisindeki fikir ayrılığı devam ediyor. Suudi Arabistan petrol bakanı Khalid Al-Falih, grubun üretmde değişikliğe gitmemesine yönelik kapıyı araladı.

Suudi Arabistan gazetesi Asharq al-Awsat'a göre Pazar günü “Talebin 2017'de toparlanmasını bekliyoruz, sonra fiyatlar istikrara kavuşacak, ve bu OPEC müdahalesi olmadan gerçekleşecek” diyen Al-Falih, “OPEC toplantısında petrol üretimini azaltmak gibi tek bir seçeneğimiz yok. Aynı zamanda tüketimindeki toparlanmaya da güvenebiliriz, özellikle ABD'den” şeklinde görüş bildirdi.

Brent petrol, OPEC'in petrol üretiminin azaltılmasına ilişkin bir anlaşmaya gideceğine ilişkin şüphelerin etkisiyle, Londra saatiyle 05:08'de yüzde 0.1 gerileyerek varil başına 47.19 dolar seviyesinden işlem gördü.