Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir davet salonunda gerçekleştirilen Kayseri Sanayi Odası Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, iş adamlarına teşekkürlerini, ödül almaya hak kazananlara da tebriklerini iletti.

Bugüne kadar reel sektörün, sanayinin, ticaretin, sokağın, çarşının, pazarın taleplerine daima kıymet verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Özellikle de politikalarımızı belirlerken elini taşın altına koyan, bu ülke için üreten, bu millet için fedakarlık gösteren siz kardeşlerimizin fikirleri bize hep yol gösterdi. Şimdi de aynı şekilde hareket ediyoruz, 14 yıldır olduğu gibi bugün de sizlerin hassasiyetlerine, endişelerine, umutlarına tercüman olmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemizde özellikle de ekonomimizde sahnelenmeye çalışılan oyunun eminim sizler de çok iyi farkındasınız. 1 dolarla satın aldıkları, 40 sene boyunca beyinlerini yıkadıkları eli kanlı canilerle gerçekleştiremedikleri darbeyi faiz, Borsa ve Döviz hareketleri üzerinden başarmaya çalışıyorlar."

"Kiralamalar TL'yle yapılsın"

Erdoğan, Kayseri'deki bazı alışveriş merkezlerinde hala dövizle kiralamaların yapıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Şimdi ismini de vereceğim, bir tanesini sordum, dedim 'Onun burada alışveriş merkezi vardı, o nasıl veriyor?' 'Dövizle' dediler. 'Mehmet Bey bir arasana' dedim. Az önce şimdi aradı, uçakta yakaladık. 'Böyle, böyle, sen hala bu olaylar oluyor dövizle veriyormuşsun.' dedim. İsmini de vereceğim Süleyman Bey, Çetinsaya dedi ki 'Mesajı aldım, emrinizdir, hemen TL'ye çeviriyorum.' Şimdi o alışveriş merkezinde olan bütün esnaf kardeşlerim hemen bu işi TL'ye çevirsinler, aksi takdirde Vali Bey'e veya Belediye Başkanı'na durum bildirilsin, takipçisiyiz ama aynı şekilde diğer alışveriş merkezlerinin patronlarına da sesleniyorum, eğer vatanseversek, eğer milliyetperversek gelin bir defa şu dövizleri TL'ye çevirmek suretiyle, bak bu kiracıyı bir kaybedersen, bir giderse ondan sonra boş dükkana talim edersin. Bu söylediğim benim bütün dövizle olan kiralama sistemlerinden bahsediyorum. Biz şimdi devlet olarak mesela ihalelerde bile istisnalar bir kenara TL olarak ihaleleri yapma noktasında hükümetimiz böyle bir planlama kararı aldı. Bu adımları böyle atacağız."

"Ellerinde para desteleri olan diğer piyonlarını sahneye sürdüler"

Erdoğan, "Asker elbisesi giymiş piyonlarıyla amaçlarına ulaşamayınca, ellerinde para desteleri olan diğer piyonlarını sahneye sürdüler. Ama bu sefer de muvaffak olamayacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu malum takım, bu Fetocular tarihten anlasalar, tüm yokluk yoksulluklar içinde Çanakkale'de yedi düveli denize dökmüş, Anadolu'yu döneminin en modern askeri gücüne dar etmiş bu milletin diz çökmeyeceğini idrak ederlerdi. Bu milleti tanısalar, 2 bin 200 yıllık geleneği olan Türklerin her türlü operasyona, her türlü saldırıya, her türlü ihanete daima hazırlıklı olduğunu fark ederler. Bilmedikleri, anlamadıkları, tanımadıkları için son 3-4 yıldır her seferinde hüsrana uğramaktan kurtulamıyorlar. 'Yenilen pehlivan güreşe doymaz' misali bir türlü neticeyi de kabullenemiyorlar."

"FETÖ'yü milletimizin başına musallat eden ötekileştirme politikalarıdır"

"Bu yapıyı, milletimizin başına musallat eden temel neden, milli ve manevi değerlerine bağlı insanlara yönelik baskılardır. Ötekileştirme politikalarıdır." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz bu anlayışı kökten değiştirmek, milletle devleti kucaklaştırmak için böyle adımlar attık. Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşına karşı merhametli bir devlet var. Bugün artık hukuktan, adaletten ayrılmayan, insanı merkeze alan bir bakış açısı var. İnşallah bu anlayış her alanda kök saldıkça, devletin tüm kademelerine yerleştikçe şahıslardan kaynaklanan bazı eksikler de ortadan kalkacak."

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Devletimiz ve yargımız, maruz kaldığımız bu büyük ihanete rağmen aklıselimini, sağduyusunu muhafaza ederek süreci yürütüyor. İlgili tüm kurumlarımız örgüte bulaşan ve bulaşmayan, bunları ayırt ederek, kılı kırk yararak bu mücadeleyi sürdürüyor."

AA