Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 13 Aralık Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektubu takdim edecek Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti ile Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/17.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'i kabul edecek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören Şeref Holü'ndeki avizelerin, teslim törenine katılacak.

(TBMM/16.30/16.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'i kabul edecek.

(Ankara/14.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Amiri Levent Bayraktar'ın babası İbrahim Bedii Bayraktar için Ankara Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılacak, Yenimahalle Belediyesinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelecek.

(Ankara/12.50/19.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sheraton Otel'de "Telif Haklarına Dayalı ve Kreatif Endüstrilerin Teşvik Edilmesi Odaklı Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi"nin açılış törenine katılacak, JW Marriott Otel'de Katar Milli Günü Resepsiyonu'na iştirak edecek, Devlet Su İşleri konferans salonunda yapılacak Hak-İş Konfederasyonunun V. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreninde yer alacak.

(Ankara/10.00/18.00/19.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, The Green Park Otel'de yapılacak "Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Teşkilatı Uluslararası Eğitim Yöneticileri Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlıkta Kosova Sağlık Bakanı Imet Rrahmani ile görüşecek, iki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.30)

4-TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, ekim ayı sanayi ciro endeksi, süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine 2 ve 9 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30/11.00/12.00)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs'ta devam eden müzakereler kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

3- Beşşar Esed rejiminin ve İran destekli Şii milislerin kuşatma altında tuttuğu Halep'in doğusundaki saldırılar ile iç savaşa ilişkin diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Yahya Kemal, Kabataş Erkek Lisesi tarafından düzenlenen, "Şiir Okulda Projesi" kapsamında bir dizi etkinlikle anılacak.

(İstanbul/11.00)

AA