Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10:35'te güncellendi)

Japonya hisse senetleri bu haftaki Fed toplantısı öncesi yendeki zayıflama ile birlikte ralli yaparken, Çin hisse senetleri, güçlü ekonomik verilerin geldiği bir ortamda, erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı. Tahviller, iki aylık düşüşün ardından konsolide oldu.

Yen dolar karşısında, bu akşam başlayacak ve iki gün sürecek Fed toplantısı öncesi 10 ayın en zayıf seviyesi yakınında işlem gördü. Çin'de sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, Şanghay'da hisse senetleri ralli yaptı ve tahviller değer kaybetti. Diğer piyasaların çoğunda tahviller, OPEC'in rakipleri ile üretim kısıntısı konusunda anlaşmaya varmasının ardından gerçekleştirdiği ralisini sürdürememesi ile birlikte düşüşlerini durdurdu.

Yatırmcılar, artan fiyat baskılarının küresel merkez bankalarının gündemine girmesi ile birlikte, dikkatlerini Çin Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırmasının etkisine ve bu haftaki Fed toplantısına çevirdi. Piyasalar Fed'in Çarşamba günkü toplantısında faiz artırımı olasılığını yüzde 100 olarak görürken, Haziran ayına kadar bir faiz artırımı daha olma olasılığını üçte iki olarak öngörüyor. Dolar traderların pozisyonlarını kapatması ile birlikte geriledi. Çinli regülatörler, para piyasası oranlarını yukarı itiyor ve hem hisse senedi hem de tahvillerde kaldıraçlı alımları kısıtlıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 15:23'te yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6'lık kaybını geri alarak yüzde 0.6 tırmandı.

(10:35'te güncellendi)