Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün gün içinde 3.50-3.51 bandında dalgalanan kur, haftanın son işlem gününde de bu seviyelerdeki seyrini sürdürüyor.

Noel tatilinin yaklaşmasıyla piyasalarda azalan hacimler kurun yatay seyretmesinde etkili oluyor. Dolar 3,5080 liradan güne başlamasının ardından saat 15:07'de 3.5103'te seyrediyor.

ICBC Türkiye Başekonomisti Ayşegül Aykol Kocabaş, Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında kur üzerinde risklerin devam ettiğini söyledi. Kocabaş, "Kurda beklenmeyen seviyeye gelmiş olduk. Önümüzde sene için kur tahminlerimiz revizyon aşamasında..Yılın ilk aylarını görmek gerek çünkü önümüzde belirsizlikler var. Yaşanan negatif beklentilerin çoğu da fiyatlara girdi. Ama sonuç olarak kur üzerindeki risk devam ediyor, bu anlamda beklentilerin biraz daha yumuşayıp yumuşamayacağı önemli olacak" değerlendirmesini yaptı.

ABD %3.5 BÜYÜDÜ

ABD'de dün açıklanan veriye göre 3. çeyrek büyümesi %3.2'den %3.5'e revize edildi. Bu, 2 yıldan beri görülen en iyi performans. Diğer bir veriye göre kişisel gelir ve harcamalar Kasım ayında beklentiyi karşılamazken haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise 6 ayın zirvesine çıktı.

Bugün yurtiçinde konut satış verileri açıklandı. TÜİK verilerine göre ülke genelinde kasımda satılan konut sayısı, bir önceki aya göre % 1,8, geçen yılın aynı ayına göre de % 25,1 artarak 132 bin 655 oldu. İstanbul 22 bin 499 konut satışıyla en yüksek paya (yüzde 17) sahip oldu.

Haftayı kapatırken ABD'de TSİ 18:00'de açıklanacak yeni konut satışları ve Michigan Tüketici Güven Endeksi dikkat çeken veriler arasında yer alıyor.