Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, yılın son haftasına girerken, emlak sektörünün öncülüğünde değer kaybetti. Hükümetin, emlak sektörünü düzenleme girişimi, hisse senetlerinin düşüşünde etkili oldu.

Shanghai Bileşik Endeksi, yerel saat ile 13:03'de yüzde 0.8 ekside 3,085.31 puan seviyesine gelerek 20 Ekim'den bu yana görülen en düşük kapanışına yöneldi. Shanghai Luijazui Finance & Trade Zone Development Co. ve Gemdale Corp., değer kaybeden şirketler arasıdna yer aldı. Çin'de gösterge endeks bu ay yüzde 5.1 düşerken, emlak şirketlerinin göstergesi yüzde 12 geri çekildi. Shenzhen Bileşik Endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.9 azaldı.

Şanghay'daNortheast Securities Co. analisti Shen Zhengyang, “Emlak sektörü geleck yıl kesinlikle daha az kazançlı olacak. Bu nedenle büyük bir ihtimalle emlak sektörü hisselerinde fazla fırsat olmayacak; en azından gelecek bir kaç ay boyunca” şeklinde görüş bildirdi.

Hong Kong'da finansal piyasalar Pazartesi ve Salı günleri tatil nedeniyle kapalı olacak. Hang Seng Endeksi, Aralık ayında yüzde 5.3 düşerken, dördüncü çeyrekte yüzde 7.4 azaldı. Endeks, 2016 yılında yüzde 1.6 aşağıda bulunuyor.