Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiliz Sterlini, Norveç Kronu, ve Güney Afrika Randı, teknik göstergelerin son dönemdeki ivmelerini devam ettirebileceklerini işaret etmesiyle, 2017 yılına girerken dikkat edilecek para birimleri arasında bulunuyor.

Gelişen piyasa varlıkları ve petrol fiyatları dip seviyelerini görerek Norveç ve Güney Afrika paralarını destekledi. Sterlin, Brexit referandumu ardından kaydettiği sert kayıplarını geri alabileceği manevra alanına sahip.

Tahvil dünyasında ise Almanya ve İngiltere hazine tahvilleri, faizlerdeki yükselişin güçlü dirençle karşı karşıya kalması ardından, 2017 yılı başına kadar yükselme potansiyeline sahip bulunuyor.

Dolar/Rand grafikleri, paritede 55 haftalık hareketli ortalama olan 14.78 seviyesinin altında Ağustos'tan bu yana konsolidasyonu işaret ediyor. Bu seviyenin altında ise trendin görünümü aşağı yönlü. Paritede 14.65 seviyesinin üzerindeki haftalık kapanış aşağı yönlü senaryoya ilikşin soru işareti oluşturabilir.

Euro/Kron paritesi Kasım ayında 100 haftalık hareketli ortalamasının (9.1217) altına geriledi. Paritede ilk destek hedefi 8.8610 seviyesinde (yüzde 61.8 Fibonacci) bulunurken, sonraki 8.6515 (yüzde 76.4 Fibonacci ve 200 haftalık hareketli ortalama) seviyesinde bulunuyor. Kronun güçlü seyrinde, petrol fiyatlarındaki orta vadeli olumlu beklentilerin etkisi bulunuyor.