Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yurtdışı piyasalardaki Noel tatili nedeniyle geçen haftadan bu yana sakin seyir izleyen kur dolaerın küresel bazda değer kazanmasıyla akşam saatlerinde 3.55'i test etti.

Dün 3.5274'e kadar yükselen ve günü 3.5217'den tamamlayan kur bugün saat 17:22'de 3.55'e kadar yükseldi. Türk Lirası bugün gelişen ülke para birimleri arasında da en fazla değer kaybeden para birimi oldu. Euro/TL de gün içinde 3.70'i aştı.



Bloomberg HT'ye konuşan Saxo Capital Menkul Değerler Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, "2017'de Fed'den faiz artış beklentisi gibi sebeplerle dolar endeksinin güçlü kalacağını bekleyenlerin pozisyon kapatmalarıyla kurda 3.55'in üzeri seviyeler de mümkün" dedi.

"3.50-3.55 BANDINDA HAREKET SÜRER"

Işık FX Araştırma Uzmanı Gökhan Özkan da Bloomberg HT'ye kurda kısa vadede 3.50'nin önemli bir seviye olduğunu, bu seviyenin aşağı yönlü kırılmadıkça yukarı yönlü isteğin süreceğini belirterek "Ama yılın son haftası itibariyle kurda 3.50-3.55 arasındaki hareket yüksek ihtimalle korunacaktır" yorumunu yaptı.

Özkan Fed'den faiz artış beklentileri olduğu için dolarda 2017'de 'iyimser' olmadıklarını dile getirdi.

TCMB, dün Aralık ayı Para Politikası Kurulu özetini açıkladı. PPK özetinde enflasyonda kur kaynaklı yukarı yönlü risklere dikkat çekildi.

Açıklamada "Yakın dönemde küresel belirsizliklerdeki artışa bağlı olarak yaşanan döviz kuru hareketleri ve petrol fiyatlarındaki yükseliş enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturmaktadır"" ifadesine yer verildi.
 
Bugün yurtiçinde kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de bekleyen konut satışları verisi izlenecek.