Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İş Yatırım ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Kurdaki rekor yükselişi değerlendiren Kömürcüoğlu TL'ye baskı yapan birden çok faktör olduğuna dikkat çekti. Kur açısından yurtdışında Trump'ın politikaları ve Fed'in tutumunun izleneceğini belirten Kömürcüoğlu yurtiçinde de MB toplantısının önemli olacağını söyledi.

Beklentilerin üzerinde çıkan Aralık ayı enflasyon verisinin ardından Merkez Bankası'nın bu ayki toplantıda adım atmayacağına dair soruya Kömürcüoğlu "Çekirdek enflasyonda sert yükseliş var. Merkez Bankası geçen toplantıda 'bekle gör' politikası izlemişti. Bugünkü tutanaklarda Merkez Bankası açıkça kur geçişkenliğinin enflasyon üzerinde baskın olduğunu belirtiyor. Bu açıdan bakılınca enflasyon gelişmeleri faiz artışı ihtimalini güçlendiriyor...Ancak MB'nin hareketini tahmin etmek zor" yanıtını verdi.

Enflasyonun Mart itibariyle çift haneye çıkabileceğini söyleyen Kömürcüoğlu "kur geçişkenliği etkisi artarak devam edecektir. Muhtemelen mart itibariyle enflasyon çift hanelere çıkacak, yılın 2. çeyreğinde de çift hanelerde olacak gibi görünüyor." dedi.