Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dünkü konuşmasında faiz artışlarının kademeli olacağını belirtmesi ve beklenenden daha güvercin tonlamasıyla küresel bazda gerilerken Türk Lirası karşısında da hafif değer kaybetti. Yellen işgücü piyasasında aşır ısınma olmadığını ve faiz artışlarında geç kalınmadığını söyledi.

Yurtiçinde Merkez Bankası likidite adımlarını dün de devam etti, ancak kur dün ABD'de beklentiden iyi gelen veriler ve Fitch'in Türkiye açıklamalarının da etkisiyle yükselişini sürdürdü. Kur dün 3.84'e kadar yükseldi. Bugüne 3.8240 seviyesinden başlayan Dolar/TL 3.81'in altına geriledi. Kur saat 11:44'te 3.8105'ten işlem görüyor.

Bugün piyasaların gündeminde kritik bir veri akışı bulunmazken ABD'de Philadelphia Fed Başkanı Harker'ın akşam saatlerinde konuşma yapması bekleniyor. Harker'ın şahin tonda konuşmasının dolar pozitif olabileceği belirtiliyor.

HAFTAYA GÜNDEM KRİTİK

Türk piyasaları için gelecek hafta önemli bir gündem var. 24 Ocak'ta TCMB para politikası toplantısı gerçekleşecek. Bankanın kurdaki sert dalgalanmalar sonrası faizlerde artış yapıpı yapmayacağı izlenecek.

27 Ocak'ta ise Fitch'in Türkiye'nin not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Türkiye’nin 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşu içinde "yatırım yapılabilir" nota sahip olduğu tek kurum Fitch. Olası bir not indiriminin, kısa vadede TL varlıkları baskılayacağına dikkat çekiliyor.