Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti binasına saldıran kişi Tekirdağ'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na LAW silahıyla düzenlenen saldırılarda 2 silahta parmak izi çıkan DHKP-C üyesi Şerif Turunç Tekirdağ'da yakalandı. Teröristin üzerinde Glock marka bir silah ile bir el bombası ele geçirildi. Şerif'in Ak Parti ve Emniyet Müdürlüğü'nün ardından Esenyurt'ta da bir polis otosuna saldırı düzenlediği belirlenmişti. Şerif Turunç'un İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.

300 BİN LİRA ÖDÜL KONMUŞTU

İçişleri Bakanlığı'nın 'arananlar teröristler' listesinde 300 bin TL ödüllü gri listede bulunan Turunç hakkında, 2013 yılında AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kırmızı bülten çıkarılmış ve Atina'da 2014 yılında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

PARMAK İZLERİ ÇIKMIŞTI
2013 yılında Yunan polisi tarafından Sakız Adası açıklarında bir bota yapılan baskında çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirilmiş, mühimmatlar üzerinde yapılan incelemelerde Fadik Adıyaman ve Şerif Turunç'un parmak izlerine ulaşılmıştı.

DHKP-C'li Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat'ın Şubat 2016'da Aydın Söke'de yakalanan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol'la birlikte Türkiye'ye sızdıkları basına yansımıştı. Habertürk'ün 5 Şubat 2016 tarihli sayısında "İşte o 2 DHKP-C'li" başlığıyla verdiği haberinde 2 teröristin fotoğrafları yayımlanarak, güvenlik güçlerinin alarma geçtiği ifade edilmişti. Tutuklanan DHKP-C üyeleri İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadelerinde, her yerde aranan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat'ın Türkiye'de olduklarını söyledikleri iddia edilmişti. İstihbarat birimlerinin yaptıkları çalışmalara rağmen Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edilen DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç'un izine ulaşılamamıştı.

HT