Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:35'te güncellendi)

Dow Jones Endeksi, kurumsal kar açıklamalarının yatırımcıların ekonomik büyümeye ilişkin iyimserliğini artırmasının ardından küresel hisselerin yükselişe geçmesiyle birlikte ilk kez 20,000 puanın üzerine çıktı. 

Amerika'nın en güvenilir hisse senetleri göstergesi, geçtiğimiz ayki rallilerin yetersiz kalmasının ardından 20,000 hedefini aştı. Avrupa hisse senetleri, bankalar ve cyclical hisselerdeki yükselişle 9 Kasım'dan bu yana olan en büyük sıçramasını gerçekleştirdi. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri yüzde 2.50'nin üzerine çıktı. Meksika Peso'su, Donald Trump'ın sınıra duvar çekeceği planlarını ortaya dökmesiyle birlikte değer kaybetti. Petrol, ABD'de artan petrol stoklarıyla düştü. 

Prudential Financial Inc. piyasa stratejisti Quincy Krosby, "Trump'ın çabucak imzaladığı başkanlık emirleri ile birlikte olumlu gelen ekonomik veri, piyasalardaki belirsizliğe son verdi ve bütün ABD endeksleri bunu kutluyor" dedi ve "Belirginlik, piyasaların oksijenidir" diye konuştu. 

Hisse Senetleri

*Dow Jones, New York saatiyle 13:10'da 153.02 puan yükselerek 20,065.73'e çıktı. Boeing, son çeyrekte gelirinin arttığını gösteren verinin ardından yüzde 4.9 yükselerek endeks kazançlarının başını çekti. 

*S&P 500 Endeksi, yüzde 0.6'lık bir sıçramayla 2,293.68'e ulaştı. Endüstri, teknoloji ve finans hisseleri en çok kazananlar oldu. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 yükselirken Almanya'da DAX Mayıs'tan bu yana olan en yüksek seviyesine geldi. 

Para Birimleri

*Dolar, Avusturalya doları hariç büyük paralar karşısında zayıfladı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi geriledi. 

*Meksika Peso'su, New York Times'ın Trump'ın sınıra duvar çekeceğine ilişkin başkanlık emri imzalayacağını bildirmesiyle geriledi. 

*Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kurdaki düşüşün önüne geçmek adına para politikasında daha da sıkılaşmaya gideceği spekülasyonuna bağlı olarak dolar karşısında yüzde 0.8'lik bir düşüşle 3.8155'e geldi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 4 baz puan artarak yüzde 2.5'in üzerine çıktı ve bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Emtia

*Bloomberg Emtia Endeksi, yüzde 0.5 gerileyerek haftanın en büyük düşüşüne yöneldi. 

*Batı Teksas Petrolü, yüzde 0.9 düşerek varil başına 53 doların altına indi. 

(21:35'te güncellendi)