Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Akşam gazetesine yaptığı değerlendirmede, Fitch'in not düşürmesi halinde itibar kaybedeceğini söyledi.

Gedikli, "Birileri, Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra, cuma günü Fitch’in vereceği kredi notu kararını bekliyor. Bunlar olmasa bile, kendilerine bahane üretip, Türkiye hakkında olumsuz hava varmış gibi yansıtma gayretine girişirler. Türkiye, Fitch’le mi var oldu da, Fitch’in vereceği notla ortadan kalkacak? Böyle bir şey yok. Bunlar, Türkiye hakkında olumsuz karar verip notu düşürürse, kendilerini inkar etmiş olacaklar, ağırlıkları azalacak. Zaten yeterince itibar kaybettiler" dedi.

"Kurlarda manipülatif ve spekülatif operasyon var"

Gedikli, kurlardaki hareketler için ise, "Şu an, ekonomik araçları ve döviz kurunu adeta bir silah gibi kullanan terör zihniyetli kesimler var ve bunu sürdürmeye çalışıyorlar. Kurlarla ilgili tamamen manipülatif ve spekülatif bir operasyon yürütülüyor. Ancak bundan bir şey elde edemezler. Göreceksiniz, nisan ayından itibaren kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin notunu artırmak için sıraya girecekler" şeklinde görüş bildirdi.

Gedikli, öte yandan, en büyük reformun Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu sözlerine ekledi.