Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:30'da güncellendi)

Hazine tahvilleri yükselişinin dördüncü gününe girerken altın, yatırımcıların Avrupa'daki politik riskleri değerlendirmesiyle birlikte güvenli liman varlıklarına talebin sürmesine bağlı olarak üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD hisse senetleri ise ham petrolün varil başına 52 doların üzerine çıkmasının ardından kayıplarını sildi. 

S&P 500 Endeksi, günün erken saatlerinde gerçekleştirdiği kayıplarını silmesinin ardından yatay seyrediyor. Enerji üreticileri, ABD'de benzin arzında gerçekleşen beklenmedik düşüşle yükselen petrolün ardından yukarı yönde hareket etti. 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.34'e indi. Altın ons başına 1,240 doların üzerine çıkarken ham petrol aşırı arz sinyallerine bağlı olarak geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 3 gün içerisinde ilk kez geriledi. 

Donald Trump'ın başkanlığa gelmesiyle piyasalarda gbaşlayan yukarı yönlü hareket, gücünü yitirmeye devam ediyor. Yatırımcılar hala hükümetin uygulayacağı büyüme yanlısı politikalar hakkında daha fazla ipucu bekliyor. Yaşanan son finansal krizden bu yana gerçekleşen en iyi kar açıklamalarına rağmen hisse senetleri yukarı yönde hareket edemiyor. Makroekonomik belirsizlik, güvenli liman varlıklarına olan talebi arttırıyor. 

Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 12:35'te yüzde 0.1 yükselerek 2,291.71'e çıktı.

*Finans hisseleri, tahvillerdeki rallinin faiz gelirlerine yaptığı aşağı yönlü baskıyla yüzde 0.8 geriledi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 geriledi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek 2017 kayıplarını yüzde 2.5'e genişletti. 

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 5 bp azalarak üç haftanın en düşük seviyesine indi. 

(22:30'da güncellendi)