Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Şubat 2017

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/15.15/16.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde ATO Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.00/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ayvacık ilçesindeki deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak, çalışmalar hakkında bilgi alacak.

(Çanakkale/13.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.

(Ankara/12.30)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Grand Ankara Hotel'de "Tütünle Mücadelede Güncel Adımlar" toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği ziyaret edecek, Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'ne, Konya Ekonomi Ödülleri Töreni'ne ve Milli İstihdam Seferberliği Başlangıcı Programı'na katılacak.

(Konya/13.30-19.00)

2- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, gündemdeki son gelişmeleri Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda değerlendirecek.

(İstanbul/12.00)

3- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistikleri ile finansal yatırım araçlarının bu yılın ocak ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'da Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile bir araya gelecek, Fransız mevkidaşı Harlem Desir tarafından verilecek çalışma yemeğine katılacak, Fransız Senatosu Başkanı Gérard Larcher ve Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde konuşma yapacak.

(Paris)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya'nın başkenti Madrid'de Real Elcano Enstitüsünün düzenlediği konferansa katılacak.

- Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Maria Dastis Quecedo ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Madrid)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs'ta devam eden müzakereler kapsamında ara bölgede görüşecek.

(Lefkoşa)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA