Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Mart ayındaki toplantıda faiz artırımı için ikna edici bir sebep görmediğini kaydetti.

Lockhart, Alabama'da yaptığı konuşma sonrası basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, "Faiz artırımı için büyük bir aciliyet olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Lockhart, Mart ayında faiz artırımı yönünde hareket etmek için ikna edici sebepler görmediğini belirtti.

Lockhart, Fed'in bu yıl için 3 faiz artırımı şeklindeki medyan tahminine ilişkin bir soru üzerine, "Üçe karşı iki faiz artırımı konusunda dogmatik değilim. Ekonominin üç faiz artırımına uygun bir durumda olduğuna kolaylıkla ikna olabilirim. Bu zamanı gelince verilecek bir karar" şeklinde görüş bildirdi.

Lockhart, "İki ile üç faiz artırımı arasındaki önemli fark, destekleyici maliye politikaları hesaba katanlar ile Trump'ın detekleyici maliye politikalarının etkilerinin hesaba katılması için erken olduğunu düşünenler arasındaki fark" dedi.

Kendisinin ikinci kampta olduğunu söyleyen Lockhart, "Çok erken olduğunu düşünüyorum. Detayları bilmiyorum ve detayları hala bilmiyorum" seklinde konuştu.

Lockhart, 1 trilyon dolarlık yeni altyapı harcamalarının destekleyici olacağını, ancak bunun nihai etkisinin daha tartışılabilir olduğunu sözlerine ekledi.

Lockhart bu ay Atlanta Fed'deki görevinden ayrılmayı planlıyor. Atlanta Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy sırası 2018'de gelecek.