Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'ye son dönemde MB'nin hamlelerinin kurdaki volatilitenin azalmasında en önemli etken olduğunu söyledi.

Salar, "Terörün azalması gibi unsurlarla da birlikte daha rahat piyasa koşulları oluştu. MB'nin efektif fonlaması 2012 Mayıs'tan bu yana en yüksek oran. Bu da kur üzerindeki volatiliteyi aşağı çekti. 10 yıllık tahvil faizi %12'ye yaklaşmıştı, %10'lara geldi. MB piyasada daha etkin rol oynamaya başladı, TL'yi yöneterek finansal piyasalarda volatiliteyi azalttı." diye konuştu.

"TÜRK VARLIKLARINDA DAHA POZİTİF FİYATLAMA OLABİLİR"

Böyle 'özel' bir dönemde MB'nin olağanüstü kararlar almasının son derece normal olduğunu belirten Salar, "Dövizde volatilitenin azlaması diğer Türk varlıklarına talep oluşmasının da bazını oluşturdu.. Önümüzdeki dönemde de Türk varlıklarının geçen yıl aşırı satılmasını telafi edeceğini düşünüyoruz.

10 yıllık tahvilin hala cazip olduğunu düşünüyoruz. Borsada hızlı bir fiyatlama oldu, belki biraz dinlenebilir ancak orta vadede daha yukarı seviyeler görülebilir" dedi.

Hem finans piyasaları, hem reel ekonomide en hassas olunan konunun kurdaki volatilite olduğuna dikkat çeken Salar, "Kur yukarı tepki verdiğinde tüketici algısı da, finans piyasalarında fiyatlamalar da bozuluyor. Kurda volatilite azaldıkça biz Türk varlıkları açısından daha pozitif fiyatlama göreceğimize inanıyoruz" dedi.