Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkililerinin sıkılaştırmanın bu ay masada olacağına dair sinyalleriyle gelişen ülke para birimleri Hindistan rupisi hariç haftayı düşiüşle kapatmaya hazırlandı. Hisse senetleri de yedinci günde de düşerek 23 Aralık'tan bu yana en uzun düşüş trendinde.

Singapur'daki ANZ'de FX Stratejisit olan Irene Cheung "Traderlar Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günkü açıklamaları bekliyor, burada Mart ayı ve sonrasına ilişkin sinyaller aranacak" dedi.

Çin'de onshore ve offshore yuan 3. günü de düşüşle kapamaya hazırlanırken 10 yıllık tahvil faizleri 4. günde de yükseldi. Hang Seng endeksi ve Şanghay Borsası bugün düştü.

Güney Kore wonu bu yılki en büyük haftalık kayba ilerledi, 10 yıllık tahviller 2. günde de düştü. Kospi endeksi düşerek haftalık kazancının bir kısmını geri verdi.

Tayland bahtı bugün geriledi ve 10 Şubat'tan beri ilk haftalık düşüşe ilerledi. Küresel yatırımcılar dün ülkede net 841 milyon bahtlık (24 milyon dolar)  tahvil, net 14.4 milyon dolarlık hisse senedi sattı, böylece 4 günlük çıkış 93.2 milyon dolara ulaştı.